Gypsteel® valloittaa

- teräsrankojen ykkönen toi ergonomian aivan uudelle tasolle

Gypsteel aikajana
Klikkaa yllä olevaa aikajanaa, ja katso mitä kaikkea Gypsteelin 10 vuoden matkalle on mahtunut. Mukana kiinnostavia haastatteluja, referenssikohteita ja kehitystyötä.

Yli 10 vuotta markkinoilla ollut Gypsteel® -teräsranka on tavallista teräsrankaa kevyempi ja nopeampi asentaa. Gypsteel-rangat valmistetaan Aulis Lundell Oy:n Lohjan-tehtaalla, Hadley Groupin patentoimalla UltraSTEEL® -tekniikalla, jossa sinkityn teräsohutlevyn tehollista paksuutta kasvatetaan ja lujitetaan venyttämällä terästä tasaisesti.
- Vahvistaminen vaikuttaa ruuvattavuuteen, mikä tekee Gypsteelistä markkinoiden asentajaystävällisimmän profiilivaihtoehdon käytettäessä myös raskaampia ja lujempia levyjä, kertoo Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.  Gypsteel-tuotteita ovat esimerkiksi väliseinärangat, väliseinäkiskot, GK alakattorangat ja alakattojärjestelmien reunaprofiilit.

Gypsteelin matka

Katso alta, kuinka Gypsteel syntyi, ja miten se muuttaa kevytrakentamista.

ERGONOMIA GYPSTEEL

Tutkitusti parempi työergonomia säästää rakentajia ja rahaa

Gypsteelin edut työergonomiassa ovat kiistattomat, selviää Työterveyslaitoksen tutkimuksesta. Tutkimusryhmä selvitti viiden koehenkilön ylävartaloon ja käsiin kiinnitettyjen antureiden avulla kipsilevyjen asentamisesta aiheutuvaa rasitusta, kun kiinnitys tapahtui erityyppisiin teräsrankoihin. Lue lisää ergonomiatestistä täältä.

Kokonaistaloudellinen ajattelutapa

Yksi suomalaisen rakentamisen helmasynneistä on se, että ”säätäminen” työmaalla katsotaan normaaliksi. Puuta ja betonia voi tilata summittaisesti ja sovitella sitten kohteessa. Hävikki ja suuret toleranssit on opittu hyväksymään, mutta eihän näin tarvitse olla.

Kokonaistaloudellisuus

Yritysten kehitysyksiköissä tuotetaan uusia ajatuksia - myös paljon asiakaslähtöisiä uudistuksia - mutta tuskallisen hitaasti ne silti etenevät laajempaan käyttöön. Pikku hiljaa hyvät kokemukset houkuttelivat yhä useammat kokeilemaan ja suosimaan suoraa ja määrämittaista teräsrankaa. On ollut upea seurata Gypsteel -matkaa ja kehittyä sekä kasvaa yhdessä asiakkaiden kanssa.

– Meillä on Gyprocin kanssa vuosikymmenien mittaisen yhteistyön tuloksena käsissämme todellinen innovaatio: Gypsteel ranka, joka tekee kevytrakentamisesta entistä kevyempää, nopeampaa ja taloudellisempaa, Leena Lundell sanoo.

Markkinajohtaja         

Kustannustehokkuutta arvostetaan

Ammattilaiset arvostavat Gypsteeliä. Tämä kävi ilmi Aulis Lundell Oy:n ja Gyprocin keväällä 2019 tekemästä kyselystä, jossa rakennusalan ammattilaisilta kysyttiin mielipiteitä ja kokemuksia Gypsteel-rangasta.  Mielipidettä kysyttiin mm. Työterveyslaitoksen ergonomiatutkimuksen tuloksista, joiden mukaan  eri kehonosien kuormittuminen alenee 3-14 prosenttia käytettäessä Gypsteel-rankaa perinteisen teräsrangan sijasta.
Lue kyselyn tuloksista lisää täältä.

Kustannustehokkuus

Helteiset Gypsteel-synttärit 

Kesäkuussa 2019 sää suosi ja Helsingin Soutupaviljonki antoi upeat puitteet Gypsteelin 10-vuotisjuhlille. Juhlat olivat onnistuneet, tunnelma oli välitön ja lämmin, ruoka hyvää ja ohjelma hauskaa ja viihdyttävää. Suuret kiitokset kaikille osallistuneille! Toivottavasti tavataan samoissa merkeissä seuraavan kymmenen vuoden päästä.

Tunnelmia juhlista

Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.


 

Gypsteel 10 Illan juontaja Rudi Rok, Saint-Gobainin Marianne Nivala, Aulis Lundell Oy:n Leena Lundell, sekä illan artistit Raappana ja Resupekka

Illan juontaja Rudi Rok, Saint-Gobainin Marianne Nivala, Aulis Lundell Oy:n Leena Lundell, sekä illan artistit Raappana ja Resupekka

 


 

Gypsteel 10 Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell ja Gyproc Sain-Gobainin kaupallinen johtaja Gunnar Forsman toivottavat vieraat tervetulleiksi

Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell ja Gyproc Sain-Gobainin kaupallinen johtaja Gunnar Forsman

 


 

Gypsteel 10 Suklaa takasi sen, että kaikille jäi juhlista hyvä maku suuhun

Suklaa takasi sen, että juhlista jäi hyvä maku suuhun

 


 

Gypsteel 10 Sää oli suotuisa, juhlat vietettiin helteisissä tunnelmissa

Sää oli suotuisa, juhlat vietettiin helteisissä tunnelmissa

 


 

Gypsteel 10 Välitön tunnelma

Välitön tunnelma


 

Gypsteel 10  kiittää

Gypsteel kiittää

 
Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.