0,6 MEUR robotteihin ja teknologiaan

Liune hakee asemaa asuntotuotannon vakioratkaisuna

Idea seinän sisään liukuvasta väliovesta syntyi 11 vuotta sitten, kun yhä ahtaammiksi käyviin uudiskohteisiin haluttiin luoda lisätilaa. Ensimmäiset Liune-ovet asennettiin asuntotuotantoon Lohjalle. Silloinen konsepti profiloitui erityisratkaisuksi, mutta olemme tehneet sinnikkäästi töitä mielikuvan muuttamiseksi ja liukuvien väliovien käytön yleistämiseksi.

Asuntojen keskikoko pääkaupunkiseudulla jatkaa kutistumistaan, ja uudiskohteiden koko on tällä hetkellä 18,3 neliötä vähemmän kuin vielä vuonna 2010. Kylpyhuoneiden esteettömyysmääräykset veivät lopullisesti siivun makuu- ja olohuoneista, mutta nyt neliöistä tingitään muissakin tiloissa.

Kehitys on heijastunut Liunen tuotantomääriin, jotka ovat kasvaneet vuosittain. Ennustamme tehokkaita neliöitä korostavan uudisasuntotuotannon kasvattavan merkittävästi kysyntää.

– Varaudumme liukuvien väliovien kysynnän kasvuun ja investoimme 600 000 euroa Liune-väliovien tuotantoautomaatioon ja muuhun teknologiaan. Tuotantorobotit tulevat jatkossa hoitamaan Liune-väliovien teräsrunkoelementtien särmäyksen ja hitsauksen Lohjan-tehtaallamme, kertoo Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.

Tuotantorobotit tulevat mullistamaan aiemmin käsityövoittoisen Liune-välioven tuotantotehokkuuden ja -kapasiteetin. Tuotannon automatisoinnin myötä tulemme palkkaamaan lisää väkeä tuotantoon, varastoon ja logistiikkatehtäviin.

– Investointi mahdollistaa kustannustehokkaamman valmistuksen, jonka myötä tuotteemme ovat jatkossa entistä kilpailukykyisempiä. Investointi on jatkumo kehitykselle, jossa olemme aiemmin investoineet tuotantotiloihin ja ovien teknisiin ratkaisuihin, Lundell kommentoi.

Automatisoitu Liune-tuotanto käynnistyy marraskuussa 2018.

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.