Huoneet täynnä luovuutta ja taidetta

Lohjalla, Hiidensalmen asuntomessualueella aivan sisääntuloteltan lähellä messuvieraille avaa päivittäin ovensa myös kohde numero 2, ProModi. Erityisen talosta tekee esimerkiksi se, että se on valmistettu teräsrunkoisista moduuleista. Tässä  yksikerroksisessa omakotitalossa on huoneistoalaa 105,5 m². Talossa on kolme makuuhuonetta, yhdistetty olohuone ja keittiö, kodinhoitohuone, sauna, kaksi wc-tilaa,autotalli, pyöräkatos ja varasto. Talo on suunniteltu vuokralaisille, jotka arvostavat taidetta ja viihtyvät esteettömässä ja viihtyisässä kodissa. Väliovina ProModissa ovat tilaa tuovat Liune-ovet, jotka liukuvat teräsrunkoisten väliseinien sisään.

Se, että ProModi on valmistettu moduuleista, ei näy ulospäin. Talon kuusi moduulia tuotiin asuntomessualueelle huhtikuun lopulla, ja se saatiin viimeisteltyä valmiiksi taloksi muutamassa viikossa. ProModi sulautuu alueelle kuin se olisi pidempäänkin ollut paikallaan. Moduulirakentamisella saa siis nopeasti valmista. Lue lisää ProModista täältä.

ProModin huoneiden sisustajat: Johanna Oras, Lotta Sirén ja Nina Kellokoski

ProModissa esitellään uusia sisustuskokonaisuuksia, joissa myös rakenteet ovat osana sisustusta. Liunen taideovien pintoihinkin printattuja teoksia luoneet kuvataiteilijat Johanna Oras ja Lotta Sirén sekä valokuvaaja ja terapeutti Nina Kellokoski saivat kukin oman huoneen, jonka he ovat sisustaneet oman näköisekseen. Kun messuja oli takana kolme viikkoa, olivat tuhannet vieraat jo päässeet kokemaan ProModin huoneiden tunnelmia. Tässä vaiheessa kysyimme huoneiden sisustajien ajatuksia omista sisustuksistaan ja asuntomessukokemuksistaan.

Johanna Oras on saanut enimmäkseen messuilta hyvää palautetta, erityisesti siitä, että on ihanaa, kun vihdoin käytetään värejä. Tietenkin on myös niitä, jotka eivät voi missään nimessä sietää värejä. Makuuhuoneen tummansininen sävy on herättänyt huomitoa. Johanna kertoo tietäneensä jo etukäteen, että se väri toimii, sillä hän on aikoinaan sisustanut omaan kotiinsa tummansinisen huoneen. "Ideoita ja vaikutteita huoneen sävymaailmaan tuli sieltä täältä, kuten dramaattisesta maalauksen aiheesta: Yön Kuningatar -teemasta, missä on kultainen kuu.” Avaa Johanna huoneen sävymaailmaa. Kierrätyskin on Johanna makuuhuoneen sisustamisessa huomioitu, Yön Kuningatar -teemaiset maalaukset "Kielo" ja "Iiris" on maalattu valtavan isoille bambuvadeille, jotka eivät mitenkään arjen käyttöön sopineet. Kierrätysteema jatkuu ProModin pihalla, missä on Johannan Riemukaari niminen terästaideteos, joka on herättänyt hilpeyttä messukävijöissä. ”Minulla ei ollut aluksi mitään käsitystä, mitä siitä tulee. Näin teräspalaset edellisenä päivänä ja yhtäkkiä kaikki alkoi hahmottumaan ja tuli flow-tila päälle.” Kertoi Johanna Pyörre-talon teräshukkapaloista tekemästään taideteoksesta.

Päämakuuhuoneen sisustanut Lotta Sirén on nauttinut äitiyslomasta vastasyntyneen vauvan kanssa kotona, mutta kertoo viihtyneensä huoneessa hyvin, sen ajan mitä on ehtinyt siellä viettämään. Lotan tavoitteena olikin sisustaa huone juuri sellaiseksi, jossa itse viihtyisi. Huoneen värimaailma on lähtöisin Lotan maalaamista tauluista, joista isoin taulu ”Lumo” on tehty huoneen kanssa samoihin aikoihin, ja ne ovat inspiroineet toinen toisiaan. ”Olen aikoinaan äitini kanssa tehnyt autiotalon vanhoista tikapuista vaatetelineen, mikä on kiinnitetty oman makuuhuoneeni kattoon.” Kertoi Lotta, mistä ajatus ProModin kattoon kiinnitetyistä puolapuista syntyi.

Nina Kellokoski on sisustanut ProModin työhuoneen ja kertoo, että huoneeseen jäädään pidemmäksikin aikaa, eikä vaan nopeasti kurkata köyden takaa, ja nimenomaan tämä onkin Ninan huoneen alkuperäinen idea. Luovan alan yrittäjänä Nina tekee itsekin paljon töitä kotona ja halusi tuoda luovaan työhuoneeseen Valovoimaamo -brändinsä filosofiaa esille. Huoneessa yhdistyy valokuvaus, terapeuttisuus ja mielen hyvinvointi. ”Messukävijöille on hyvin toteutunut luovan työympäristön idea, missä on hyvä olla ja hengittää ja päästää mieli uusille taajuuksille ideoiden luomisessa.” Kuvailee Nina huoneen tarkoitusta. Kun huoneeseen astuu sisään, näkyy heti ensimmäisenä palapeli, legot ja punainen merihevonen, joista välittyy monelle mielikuva lastenhuoneesta. Ja pitäähän tuo mielikuva osittain paikkansa, sillä huone on tehty koko perheen yhteiseksi tilaksi, jossa voi askarrella, työskennellä, joogata ja miksei myös leikkiä. ”Se millaisena huoneen kukin kokee, on jokaiselle henkilökohtainen kokemus” Kertoo Nina huoneen tunnelmasta.

Asuntomessujen ajan käydään leikkimielistä kilpailua siitä, minkä huoneen sisustus puhuttelee eniten. 

Arvontaan voi osallistua seuraamalla Aulis Lundell Oy:n instagram-tiliä (@aulislundell) tai nappaamalla qr-koodi ProModissa ja kertomalla oma suosikki upeista huoneista.

1. Taiteellinen makuuhuone by Johanna Oras

Tummasävyinen makuuhuone on taideteos itsessään. Tilaan saavutaan Liunen D20 ”Magical Sampo” lasitaideoven toivottamana. Tapetit, matot ja tekstiilit ovat Oraksen uutta Kallary -designmallistoa. Rohkea värien ja kuosin käyttö sisustuksessa antaa inspiraatiota vierailijoille. Sängyn yläpuolella oleva akustiikkalevylle painettu taideteos siivittää asukkaan unien maailmaan.

2. Lepoa ja liikettä: Makuuhuone by Lotta Sirén

Tila on suunniteltu päämakuuhuoneeksi aikuisille, jotka arvostavat kauniin sisustuksen ja taiteen yhdistämistä käytännöllisyyteen. Sisustuksen ja taiteen värit korostavat toinen toisiaan ja rauhoittavat hyville yöunille. Makuuhuoneessa on sängyn ja säilytystilan lisäksi joogaliina ja puolapuut, jotka muuntautuvat moneen urheiluun ja venyttelyyn. Joogaliina toimii myös tuolina ja riippukeinuna rentoutumiseen ja puolapuut kauniina kasvitelineenä.

3. Työhuone ja luomistila by Nina Kellokoski 

Harmoninen luomistila on suunniteltu kodin työhuoneeksi, jossa muutkin perheenjäsenet voivat hetken hengähtää ja viettää aikaa yksin tai yhdessä. Liune-taideliukuovi ”Pisara” avaa työtilan. Pisara on kuvataiteilija Nina Kellokosken Liunen ovimallistoa. Sisustuksessa käytetty taideoven lisäksi on kolme valokuvateosta, pyöreitä paloja Nina Kellokosken terapeuttisesta valokuvasta nimeltä Rauha.

 


 

Huone 1

Johanna Oras - Maaginen Sampo ovessa toivottaa tervetulleeksi unenomaiseen taikamaailmaan

Johanna Oras - Maaginen Sampo ovessa toivottaa tervetulleeksi unenomaiseen taikamaailmaan

 


 

Huone 1

Johanna Oras - Upeaa Kallary -designia monessa muodossa

Johanna Oras - Upeaa Kallary -designia monessa muodossa

 


 

Huone 1

Johanna Oras - sinisen ja kullan lumoava liitto

Johanna Oras - sinisen ja kullan lumoava liitto

 


 

Huone 2

Lotta Sirén - Moneen mukautuva makuuhuone

Lotta Sirén - Moneen mukautuva makuuhuone

 


 

Huone 2

Lotta Sirén - Taide tulee vastaan jo ovella - ja ovessa

Lotta Sirén - Taide tulee vastaan jo ovella, ja ovessa

 


 

Huone 2

Lotta Sirén - Täydellisesti yhteensopiva värimaailma 

Lotta Sirén - Täydellisesti yhteensopiva värimaailma 

 


 

Huone 3

Nina Kellokoski - Lasioven upea printtikuva luo tunnelman heti ovelta

Nina Kellokoski - Lasioven upea printtikuva luo tunnelman heti ovelta

 


 

Huone 3

Nina Kellokoski - luovuutta ja harmoniaa

Nina Kellokoski - luovuutta ja harmoniaa

  

Huone 3

Nina Kellokoski - luomistilan jokainen esine inspiroi

Nina Kellokoski - luomistilan jokainen esine inspiroi

  

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.