Miksi teräs? | Aulis Lundell

Miksi teräs?

Teräsrakenteet tuovat laatua kaikenlaisiin rakennuksiin.

Taloudellinen

Runkomateriaali teräs on kevyt ja luja materiaali. Se on helposti ja luotettavasti yhteenliitettävä muiden materiaalien kanssa. Lyhyt ja hallittu rakennusaika pienentää riskejä ja kiinteistöön investoitava pääoma tuottaa nopeammin.

Teräs rakentuu nopeasti

Lyhyt rakennusaika

Teräsrungon pystytys on nopeaa. Kevyet ja mittatarkat komponentit ovat helposti ja nopeasti yhteenliitettävissä. Lyhyt rakennusaika säästää myös muita kustannuksia.

Kestävä

Teräsrakenteiden pitkäaikaiskestävyys on tutkitusti markkinoiden paras. Teräs ei pala, ei lahoa, ja se sopii kaikkiin ilmasto-olosuhteisiin. Huoltotarve on hyvin pieni, mikä pienentää elinkaarikustannuksia.

Kestävä mutta joustava lattia

Kevyt

Teräs on kevyt materiaali, ranka painaa vain kolmasosan puurangan painosta. Komponenttien asentaminen on helppoa.

Kevyt ja kestävä katto teräksestä

Joustava

Rakenteiden ja tilojen muunneltavuus on hyvä suunnittelu- sekä käyttövaiheessa. Terästä voidaan tarvittaessa työstää myös työmaalla.

Monipuolinen

Teräs soveltuu tilaohjelmaltaan ja julkisivuiltaan niin asuin- ja liiketilojen kuin julkisten tilojenkin runkomateriaaliksi. Se tarjoaa monia mahdollisuuksia rakennusten arkkitehtuurille.

Ekologinen teräs

Ekologinen

Teräs on ekologisesti edullinen materiaali. Pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua. Elementin valmistuksessa esivalmistetuista komponenteista ei synny jätettä. Tarvittaessa jokainen komponentti voidaan irrottaa ja käyttää uudestaan. Teräsrunko voidaan kierrättää rakennuksen käyttöajan päätyttyäkin, toisin kuin muut materiaalit. Terästeollisuuden energiatehokkuus tuotettua terästonnia kohti on kehittynyt merkittävästi kuluneiden vuosien aikana. Samalla hiilidioksidipäästöt ovat huomattavasti vähentyneet.

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.