Moduulirakentaminen

Moduulirakentaminen

Tehtaassa valmistetut asunto-, sairaala- tai toimistomoduulit ovat helppo ja turvallinen tapa rakentaa nopeasti. Muuntojoustavat tilaratkaisut sopeutuvat sekä ihmisten että rakennusmääräysten tarpeiden muutoksiin. Moduulin runko tehdään kierrätettävästä ja turvallisesta teräksestä. 

Teräs moduulin runkomateriaalina tuo rakenteeseen ainutlaatuisen lujuuden ja keveyden yhdistelmän: moduuli, jossa on teräsrunko painaa yli kolmasosan vähemmän kuin vastaava puurunkoinen moduuli!

Esimerkki sairaalamoduuleista kootusta yksiköstä

Teräs materiaalina on kierrätettävä ja ekologinen. Pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua, eikä esivalmistetuista komponenteista synny jätettä. Teräs ei kärsi kosteudesta ja – toisin kuin monet luulevat – sillä saa paremmin katkaistua kylmäsillan kuin puulla tai betonilla.

– Kun osat valmistetaan kontrolloidussa ympäristössä ja kokoonpano tapahtuu nopeasti, kosteusvaikutukset pystytään minimoimaan, kertoo Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.

Moduulirakentamisen etuja:

  • Moduulit on helppo yhdistää suuriksikin kokonaisuuksiksi, joihin moduuleita voi lisätä ja mahdollisesti myös poistaa
  • Muuntojoustavia ja lisäksi siirrettäviä
  • Teräksen lujat ominaisuudet tekevät moduuleista kevyitä. Teräsrunkoinen moduuli painaa yli kolmasosan vähemmän kuin vastaava puurunkoinen moduuli
  • Mahdollisia käyttökohteita: Hotellihuoneet, sairaala-moduulit ja omakotitalot sekä täydennysrakentaminen
  • Voidaan pinota 1-4 kerrosta päällekkäin ilman ulkoista runkorakennetta; tekniikka asennetaan korotuslattian ja alas lasketun katon sisään huonekorkeutta uhraamatta ja kytketään kohteen mukaan

Moduulielementit ovat modernin rakentajan valinta

Aulis Lundell Oy:lle teräsrakenteiden moduulitalon kehittäminen on osa yhtiön strategiaa tuottaa korkean lisäarvon rakennustuotteita. Yhtiö valmistaa muun muassa teräsrunkoisia väliseinä- ja liukuovielementtejä, alakattoja ja lattioita sekä teräsrankoja ja niihin perustuvia julkisivujärjestelmiä. Pitkälle jalostetut tuotteet lisäävät tarkkuutta ja tehokkuutta rakentamisessa. Valmistamme kaikki moduulit pysyven rakennusten rakennusmääräyksillä.

– Innovaatioprosessimme on tuottanut myös monia ratkaisuja moduulirakentamiseen. Moduulitalot ovat nopeita koota, sopivat laadukkaiksi työmaa-asunnoiksi, sillä talotekniikka saadaan rakenteiden sisään jo tehtaalla. Samat ratkaisut sopivat myös asuntorakentamisen moduuleiksi, kun rakentamiseen halutaan parasta elinkaarilaatua, Lundell jatkaa.

Lisätietoja moduulirakentamisesta ja muuntojoustavista teräselementeistä: myynti@aulislundell.fi ja 0207 341 400

 

Sisätiloissa valmistettujen moduulien runkona on luja rakenneteräs

Sisätiloissa valmistettujen moduulien runkona on luja rakenneteräs

 


 

Moduulin sisätilat voidaan muokata kulloiseenkin tarpeeseen sopivaksi

Moduulin sisätilat voidaan muokata kulloiseenkin tarpeeseen sopivaksi

  

Moduuleista rakennettu talo voi näyttää ulkoapäin vaikkapa tältä

Moduuleista rakennettu talo voi näyttää ulkoapäin vaikkapa tältä

  

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.