Tarkastamme hinnoitteluamme 1.6.2021

Ennennäkemättömän korkeat raaka-ainekustannukset aiheuttavat vakavia taloudellisia paineita monille yrityksille ja tämä trendi on jo kaikilla raaka-aineen aloilla.

Kilpailukykyisen tuonnin puute ja materiaalipula johtavat teräskelojen hintojen nousuun. Nykyisten tehtaan tarjousten voimassaoloaika on hyvin lyhyt, ja materiaalimäärät rajattuja. Teräksenvalmistuksen raaka-ainekustannukset ovat edelleen korkeat ja kysyntä on vahvaa. Globaalien hintojen ennustetaan säilyttävän nousutrendinsä edelleen. Paikallisesti tuotetun materiaalin saatavuus monissa maissa on erittäin rajallista. Tehtaan toimitusten läpimenoaikoja pidennetään, joten terästuotannon elpyminen on edelleen riittämätöntä nykyisen kysynnän tyydyttämiseksi. Tarjonnan ja kysynnän välisen tasapainon palauttamisen odotetaan tapahtuvan loppuvuodesta. Taloudellinen toiminta elpyy, kun maiden rokotusohjelmat otetaan käyttöön tehokkaasti.

Lundell-Profile teräsprofiilien hinnat tarkistamme 30,3% 1.6.2021 alkaen. Kaikki toukokuussa tehdyt tilaukset tulevat vielä nykyisellä hinnalla mutta sen jälkeen kaikki toimitukset ja sopimustoimitukset tulevat uusilla hinnoilla. Allokoidut tilausmäärät toimitetaan pääsääntöisesti ennusteidenne mukaan.

Raaka-aineen hinnat Liune Door ja Liune Space -tuotteisiin ovat myös nousseet. Esimerkiksi CLT-puun hinta on noussut jo 30%. Joudumme tarkistamaan Liune-tuoteperheen hintoja 11% 1.6.2021 alkaen.

Varmistamme kaikin keinoin, että saamme kohteisiinne materiaalia ja toimitukset edelleen luotettavasti työmaalle.

Raaka-aineen hintakehitys 2018-2021

MEPS:in viralliset taulukot osoittavat, että raaka-aine on noussut jälleen yli 30% (lähde:MEPS).

Kaikesta huolimatta teräs on luja ja kestävä materiaali sekä rakennusteollisuuden prosessissa vähähiilinen kiertotalouden mallimateriaali. 

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.