Teräsrangat monessa mukana

Lundell Oy:n teräsrangat vahvistavat niin uusia kuin vanhoja rakennuksia

Kun julkisten rakennusten julkisivujen halutaan kestävän, valinta on Aulis Lundell Oy:n teräsrangat.  Olemme toimittaneet terästuotteita rakennusteollisuudelle jo 38 vuotta ja kehittäneet tuotevalikoimamme laajaksi. Muokkaamme teräsohutlevyä kaikkiaan 5000 tonnia vuodessa. Toimitusvarmuus ja laatu takaavat sen, että rakennustyömailla nähdään tulevaisuudessakin Lundell Oy:n teräsrankoja.

Tripla nousee Pasilaan

Teräsrakenne 2/2018 Tripla

10 kilometriä KOOLARI hattulistaa Triplan megahankkeeseen

Keski-Pasilan myllännyt Tripla on Suomen suurin ja kenties seuratuin työmaa tällä hetkellä. 50 jalkapallokentän kokoinen YIT:n megahybridihanke valittiin Vuoden Työmaaksi 2018. Työmaakilpailun asiantuntijaraati antoi mittavalle, monipuoliselle ja vaativalle hankkeelle kiitosta muun muassa hyvästä johtamisesta ja erinomaisesta rakentamisen ajallisesta ohjauksesta.

Tripla- rakennushankkeen julkisivuissa on paljon Aulis Lundell Oy:n toimittamia Lundell-profile -terästuotteita. Aulis Lundell Oy on toimittanut julkisivurakenteisiin aluksi KOOLARI-tuoteperheestä HTL ruodetta 50/50. KOOLARI-tuotteita käytetään työmailla kustannustehokkuuden, helpon asennettavuuden ja paloturvallisuuden takia. Kylmämuovatussa massatuotannossa valmistettavien teräsprofiilien ja -rakenteiden yksi etu on, että niiden menekki on mahdollista laskea tarkkaan. Triplan työmaalle tulee menemään KOOLARI-tuotteiden lisäksi merkittävät määrät ainakin Gypsteel väliseinä- ja alakattoprofiileja. 

Lue koko Teräsrakenne-lehden juttu täältä

 

Marski on pian taas loistossaan

Teräsrangoilla lujuutta ja keveyttä

Teräsrakenne 4/2018 Aulis Lundell Marski

Helsingin ydinkeskustassa Mannerheimintiellä sijaitseva hotelli Marski on tällä hetkellä suljettu rakennustöiden takia. Kun hanke, jossa sekä peruskorjataan vanha kiinteistö että tehdään hotellimajoittujia varten lisäkerroksia, valmistuu ja hotelli avataan keväällä 2019, Marski palaa helsinkiläisen hotellitarjonnan eturintamaan Scandicin omaleimaisten Signature-hotellien yhtenä lippulaivana. Lönnrotinkadun puolelle tulevan korotusosan rungon teossa on käytetty teräsrakenteita ja julkisivua on tehty termorankaa ja kuparijulkisivutuotteita hyödyntäen.

Rakennesuunnittelusta vastaava Insinööritoimisto Pontekin Keijo Saloviin tiesi jo hankkeen alkaessa, että hotelli Marskin rakennuksen pilarit, palkit ja perustukset on alkujaan suunniteltu yksilöinä mahdollisimman ohuiksi palvelemaan silloista toteutusajatusta. Tämän vuoksi lisärakennetta lähdettiin suunnittelemaan mahdollisimman kevyeksi. Teräsrakenteilla saatiin lujat, hoikat ja kevyet lisäkerrokset, joilla minimoitiin perustusten vahvistukset. Kuormia on vähennetty myös käyttämällä ontelolaattojen pinnassa tasoitetta ja jättämällä pintavalut pois. Termorankarunkoiset julkisivut palvelevat samaa ajatusta. Rangat on toimittanut Aulis Lundell Oy asennuksen tehneelle M. Putkonen Rakennuspalvelu Oy:lle.

Lue koko Teräsrakenne-lehden juttu täältä

 

 

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.