Tripla: Vuoden työmaalla Lundell Profile on tuttu näky.

10 kilometriä KOOLARI hattulistaa Triplan megahankkeeseen

Tripla Pasila YIT rakennustyömaa

Keski-Pasilan myllännyt Tripla on Suomen suurin ja kenties seuratuin työmaa tällä hetkellä. 50 jalkapallokentän kokoinen YIT:n megahybridihanke valittiin Vuoden Työmaaksi 2018.

Työmaakilpailun asiantuntijaraati antoi mittavalle, monipuoliselle ja vaativalle hankkeelle kiitosta muun muassa hyvästä johtamisesta ja erinomaisesta rakentamisen ajallisesta ohjauksesta. YIT itse kertoo, että työmaan johtaminen on modernia digitaalisia työkaluja ja asenteita myöten.

Erillisiä työmaita on viisi: katu-, maa- ja pihatyöt, kauppakeskus, hotellit ja toimistot, asema sekä asunnot.

Kauppakeskuksen kasvot ovat lasia

Suomen suurimman kauppakeskuksen Mall of Triplan pinta-alaltaan 5000 metrin laajuinen julkisivu on näyttävä, mutta haasteellinen kokonaisuus.

- Asentajan näkökulmasta urakkaan liittyy korkea vaikeuskerroin. Pääosin julkisivu koostuu syvävedetyistä RST-materiaalista valmistetuista 3D-paneeleista. Lisäksi julkisivuun tulee lasiseiniä, jotka verhoillaan myös 3D-paneelilla, kuvailee Haka pks Oy:n projektipäällikkö Markku Haapamäki.

Haka pks Oy vastaa kauppakeskuksen, asuntojen, toimiston ja hotellin julkisivuista. Kauppakeskuksen julkisivun parissa työskentelee tällä hetkellä kymmenen Haka pks:n asentajaa, ja valmista pitäisi tulla kevääksi.

Haapamäen mukaan rakenteisiin uppoaa Aulis Lundell Oy:n valmistamaa KOOLARI hattulistaa (HTL) peräti kymmenen kilometriä, eli suunnilleen saman verran kuin on matkaa rautatietä pitkin Pasilasta vähän Malmin pohjoispuolelle.

Hattulista on yleensä erilaisiin koolauksiin käytettävä mittatarkka ja helposti asennettava teräsprofiili.

- Asennamme hattulistat termoelementtien päälle tuuletusta varten. Tuuletusrei’itys on 50 jaolla tosi hyvä. Näin välitila pääsee tuulettumaan, ja mahdollinen sade- tai kondenssivesi pääsee pois eikä imeydy rakenteeseen, Haapamäki kuvailee.

Tripla vuoden 2018 työmaa

Kunnianhimoinen hanke rakentuu hyvällä yhteistyöllä

Koolari-hattulistatt Aulis Lundell Oy

Haapamäki antaa Aulis Lundell Oy:n KOOLARI hattulistalle kiitosta hyvästä hinta-laatu-suhteesta.

- Julkisivun erityistarpeet huomioon ottaen tämä tuote oli toimivin vaihtoehto.

Tripla on Haka pks:lle merkittävä hanke. Haapamäki myöntää, että kiirettä on pitänyt, mutta yhtyy Vuoden Työmaa -raatilaisten näkemyksiin työmaan ainutkertaisuudesta.

- Kaikkien osien ja toimijoiden yhteensovittelu vaatii työmaajohdolta mieletöntä asiantuntemusta. Haasteet ratkeavat tiiviillä yhteistyöllä.

Mall of Tripla avaa ovensa syksyllä 2019.


Hattulistafaktat

  • Arvioitu toimitusaika 1-2 viikkoa
  • Materiaali DX51D+Z tai S350+Z
  • Pituus 3300 mm tai määrämitta kohteen mukaan >1000 m erät
  • Leveydet: 40-100 mm
  • Korkeudet: 16-50 mm
  • Ainevahvuudet: 0,75-2,00 mm
  • Valmistusmetodi: rullamuovausteknologia
Tutustu KOOLARI-tuoteperheeseen verkkokaupassamme>>

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.