Uusi Gypsteel ELPR sopii Habiton kaveriksi

Uusi Gypsteel väliseinäranka

– Nyt yhteensopiva raskaiden ja erityislujien rakennuslevyjen kanssa

Gypsteel ELPR Teräsranka uudistuu erityislujien ja raskaiden rakennuslevyjen käytön yleistymisen myötä. Kevyen ja ergonomisen rangan vahvuus kasvaa 8 prosenttia, ja tuote soveltuu jatkossa myös raskaille levyille, kuten Gyproc Habito -levyille.

– Gypsteel Teräsranka on edelleen tavallisia teräsrankoja kevyempää ja nopeampaa asentaa, sillä teräksen ultrattu muoto ehkäisee myös ruuvin lipeämistä ruuvatessa. Vahvistaminen vaikuttaa todellakin ruuvattavuuteen, mikä tekee siitä markkinoiden asentajaystävällisimmän rankavaihtoehdon käytettäessä raskaampia ja lujempia levyjä, kertoo Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.

Gypsteel Teräsrangat valmistetaan Lohjan-tehtaalla Hadley Groupin patentoimalla UltraSTEELTM -tekniikalla, jossa sinkityn teräsohutlevyn tehollista paksuutta kasvatetaan ja lujitetaan terästä tasaisesti.

– Näin teräksen ominaisuuksista saadaan kaikki hyöty irti tinkimättä suorituskyvystä asennusvaiheessa tai valmiissa rakenteessa. Teräs on materiaalina luja ja elämätön, jolloin se on runkomateriaalina paras mahdollinen vaihtoehto, Lundell kuvailee.

Uuden, lujemman Gypsteel ELPR Teräsrangan toimitukset alkavat maaliskuussa 2018. Varmistathan, että työmaallesi tilataan aitoja Gypsteel-tuotteita. Järjestelmien lujuusominaisuudet toteutuvat vain testatuilla ja alkuperäisillä rangoilla. Ne tunnistaa pinnan kuvioinnista koskettamalla, sillä Ultrauksen pintaa on rangan molemmilla puolilla.

Lue Aulis Lundell Oy:n ja Gyproc Saint-Gobainin yhteistyöstä lisää täältä.

”Siihen on kevyempi ruuvata”: Gypsteelin ergonomiatestien tulokset puhuvat asentajaystävällisyyden puolesta

Gypsteelin edut työergonomiassa ovat kiistattomat, selviää Työterveyslaitoksen tutkimuksesta. Tutkimusryhmä selvitti viiden koehenkilön ylävartaloon ja käsiin kiinnitettyjen antureiden avulla kipsilevyjen asentamisesta aiheutuvaa rasitusta, kun kiinnitys tapahtui erityyppisiin teräsrankoihin.

Uusi Gypsteel ranka terveysvaikutukset

  • Koehenkilöt kokivat eri kehonosien kuormittumisen alenevan 3-14 prosenttia käytettäessä Gypsteel-rankaa perinteisen rangan sijasta.
  • Koehenkilöiden hengitys- ja verenkiertoelimistön kuormitus oli Gypsteel-rankaan ruuvattaessa 2 prosenttia alhaisempi kuin perinteiseen rankaan ruuvattaessa.
  • Hartia- ja olkaseudun lihasten mitattu aktiviteetti aleni 4-6 prosenttia käytettäessä Gypsteel–rankaa perinteisen rangan sijasta.
  • Gypsteel-ranka oli parempi voimantarpeen, rasittavuuden, työasennon ja käyttömukavuuden suhteen kuin perinteinen ranka. Gypsteel–ranka koettiin joutuisimmaksi ja perinteinen ranka eniten aikaa vaativaksi.
  • Gypsteelrangan paremmuutta perusteltiin: "ruuvi menee helposti läpi", "siihen oli keveämpi ruuvata" ja "se vaati vähemmän vartalon kiertoliikettä".

– Meillä on Gyprocin kanssa vuosikymmenien mittaisen yhteistyön tuloksena käsissämme todellinen innovaatio, joka tekee kevytrakentamisesta entistä kevyempää, nopeampaa ja monipuolisempaa, Leena Lundell sanoo.

Lue lisää ergonomiatestistä täältä.

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.