Vuosi 2021 oli ainutlaatuinen, häikäisevä ja haastava

Hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme,

Lämpimät kiitokseni kaikille erittäin hyvästä yhteistyöstä – tämä vuosi oli monella tavalla ainutlaatuinen, häikäisevä ja haastava yhtä aikaa.

Helppoa se ei ollut kenellekään, sillä koronapandemia vaikutti meidän jokaisen elämään. Se koettelee kestävyyttä ja mielessä pysyy edelleen huoli omasta ja läheisten terveydestä. Työpaikoilla olemme hyvällä terveystoiminnalla pystyneet toiminaan turvallisesti. Samaa huolellisuutta jatkamme myös ensi vuonna, ja monet turvallisuuskäytännöt jäänevät pysyviksi.

Toinen huolen aihe toimialallamme oli raaka-aineiden hintojen jyrkkä nousu. Maailmanmarkkinat heiluttivat Suomeakin, joten olimme pakotettuja nostamaan terästuotteidemme hintaa keväällä, ja toisen kerran vielä kesällä. Toivottavasti markkinat tasaantuvat, ajattelee varmasti jokainen, joka näinä päivinä ynnäilee budjettiaan. Hintojen laskua ennustetaan vuoden 2022 loppupuolelle, jolloin tarjonta ja kysyntä tulevat kohtamaan. Tämä johtuu mm. siitä, että kelavarastot alkavat täyttymään, kustannukset ovat edelleen korkeat ja inflaatio vaikuttaa kulutukseen. Myös autoteollisuuden kysynnän elpyminen pitkittyy. Terästeollisuudessakin hiilestä irtautuminen tulee varmasti vaikuttamaan myös hintatasoon pitkällä aikavälillä.

Häikäisevän puolelle meni sitten meillä kesä. Se oli meille niin tärkeää, että kerron siitä muutamalla sanalla.

Pyörre-talo muutti suomalaista rakentamista

Kesällä huipentui yrityksemme kaikkien aikojen pisin, kunnianhimoisin, monipuolisin ja tärkein projekti, kun kiertotalouden emotalo Pyörre esiteltiin suomalaisille Lohjan Asuntomessuilla. Yli kahden vuoden työn jälkeen oli sykähdyttävää nähdä, miten se kiinnitti huomiota, keräsi arvostusta, ja toi samalla esille laajan yhteistyöverkostomme. Yleisöäänestyksessä Pyörre voitti messujen parhaan talon ja parhaan sisustuksen palkinnot.

Tärkeitä olivat myös ne tulokset, joita saimme kulissien takana. Pyörteessä kohtasivat kaikki tuotteemme, osaamisemme ja innovaatiomme kahden sukupolven ja 40 vuoden ajalta. Keräsimme arvokasta tietoa rakentamisen kiertotaloudesta ja teräksen sopivuudesta vaativiin rakenteisiin. Käynnistimme messujen ansiosta paljon uusia yhteistyöhankkeita, kasvatimme myyntiä ja nousimme hetkeksi median valokeilaan. Tehtaallamme nämä tietävät hyvää tilauskantaa pitkälle eteenpäin.

Uskalla toteuttaa unelmasi

Kaikkein korkeimmalle nostan kuitenkin sen, että uskalsimme nousta siivillemme ja haastaa rakentamisen myyttejä. Tiedämme nyt, että pieni perheyritys voi nousta alan puhutuimmaksi ilmiöksi, kun se kokoaa monipuolisen huippuosaajien tiimin ja toteuttaa unelmansa. Kiitokset kaikille mukana olleille ja rinnalla kulkijoille.

Toivon, että tämä pelottomuuden geeni tarttuu moniin muihinkin ja luomme yhdessä lisää työpaikkoja ja hyvinvointia Suomeen tulevinakin vuosina.

Näillä ajatuksilla haluan toivottaa koko yrityksemme puolesta sinulle ja läheisillesi hyvää ja rauhallista joulua sekä valoisaa vuotta 2022.

 

Leena Lundell

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.