Tuulettuvan ja näyttävän SerpoVent-julkisivujärjestelmän ydin on elämätön teräsranka

Aulis Lundell Oy:n ja Weberin yhteistyössä kehittämä SerpoVent-julkisivujärjestelmä on uuden sukupolven täydellinen kokonaisratkaisu korjaus- ja uudisrakentamiseen. Levyrappauksen alla elämätön teräsrankajärjestelmä takaa luotettavuuden ja huoltovapauden, eikä se kavahda edes Suomen nykytalville yleisiä jäätymis- ja sulamissyklejä.

Tuulettuvien julkisivuratkaisuiden markkinat kasvavat. Halusimme tarjota asiakkaille kokonaisuuden, joka yhdistää julkisivun modernin ulkonäön, säänkestävyyden ja energiatehokkuuden, kertovat tuotekehitysprojektissa mukana olleet Aulis Lundellin Antti Seppälä ja Weberin Antti Saajanlehto.

Järjestelmä rakentuu kuumasinkityistä ja lujuusluokitelluista teräsrangoista, jotka on koolattu ristiin. Ristiinkoolaus jäykistää rakenteen, sekä varmistaa nykyohjeistuksien mukaisen tuuletuksen. Niiden ja järjestelmää varta vasten kehitettyjen säätökiinnikkeiden ansiosta erilaisten julkisivumateriaalien käyttö ja liittymät on mahdollista toteuttaa kestävällä ja turvallisella tavalla.

WEBER SerpoVent -järjestelmällä on RYHT 2000:n mukainen kymmenen vuoden järjestelmätakuu, ja se on suunniteltu kestämään jopa 100 vuoden käyttöä.

Teräksellä on tärkeä rooli järjestelmän kestävyyden ja elämättömyyden kannalta. Järjestelmän säädettävän rungon valmistaa Weberille yksinoikeudella Aulis Lundell Oy.

Toimivuus Suomen vaativassa ilmastossa on varmistettu – sekä käytännön kohteissa että kattavin testein ja laskelmin

Korjausrakentamisessa tapahtuu tällä hetkellä paljon sitä, että saneerauksen yhteydessä 60-70-luvun kerrostaloista puretaan pois betonisten sandwich-elementtien ulkokuori ja vanhat lämmöneristeet, ja tilalle valitaan tuulettuva levyrappaus.

- Rakenteissa on otettava huomioon kosteusvaihtelut, lämpöliikkeet ja muut rakenteen sisällä tapahtuvat ilmiöt. Elämätön teräs soveltuu ominaisuuksiltaan erittäin hyvin kestäväksi rungoksi, Seppälä kertoo.

Lähelle merta – jopa sen päälle – rakentaminen on tällä hetkellä trendikästä. Muuttuvat sääolot ja kosteus kuitenkin haastavat julkisivut, ja väärin valitut tai yhteensopimattomat materiaalit ottavat nokkiinsa jo ensimmäisenä talvena.  

SerpoVent Julkisivujärjestelmän kosteustekninen toimivuus on varmistettu. Pinnoitteina käytetään moderneja hydrofobisia silikonihartsipinnoitteita, jotka ovat vedenpitäviä mutta hengittävät. Kun järjestelmä toteutetaan annettujen ohjeistuksien mukaisesti, rakenteen sisälle ei pääse vettä tai kosteutta.

Yhteistyössä laadukkaampaa suomalaista rakentamista

SerpoVent-järjestelmä on kehitetty yhdessä kokeneiden julkisivu-urakoitsijoiden kanssa, ja se on osaavissa käsissä nopea ja vaivaton asentaa.

- Kaikki liitosrakentaminen on mietitty, ja tarjoamme markkinoiden kattavimmat mallidetaljit helpottamaan suunnittelijoiden sekä urakoitsijoiden arkea, Weberin Saajanlehto tarkentaa.

Järjestelmän säädettävyys antaa anteeksi esimerkiksi alusrakenteiden heitot, joita korjauskohteissa löytyy aina. Säädettävien kiinnikkeiden ansiosta alustan epätasaisuuksia ei tarvitse Saajanlehdon mukaan välttämättä edes oikaista, sillä seinä saadaan suoristettua säädettävillä kiinnikkeillä.

SerpoVent julkisivujärjestelmä on Aulis Lundellin ja Weberin ensimmäinen yhteisen tuotekehityksen tulos, ja yhteistyö tulee jatkumaan järjestelmän jatkokehityksen parissa. Weber kuuluu Saint-Gobain Finland Oy:öön, jonka kanssa Aulis Lundell on tehnyt vuosikymmenien ajan kevytrakentamisen tuote- ja järjestelmäkehitystä.

– Yhdessä tekemisen voima on valtava. Viemme laadukkaampaa ja toimivampaa kevytrakentamista yhdessä eteenpäin, kiteyttää Seppälä.

Lue lisää: www.e-weber.fi/serpovent

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.