Tuulettuva hattulistaruode

Valitse pituus
Valitse korkeus
Valitse pituus
Valitse pituus
Valitse korkeus, runko ja vapaa-aukko.
Valitse pituus, korkeus ja leveys.
Valitse pituus, korkeus ja leveys.

Tuulettuva hattulistaruode

Arvioitu toimitusaika
1-2 viikkoa
Materiaali
DX51D+Z
Profiili
HTL
Pituus
minimipituus 3300 mm
maksimipituus 3600 mm
Leveys
minimileveys 40 mm
maksimileveys 100 mm
Korkeus
minimikorkeus 16 mm
maksimikorkeus 50 mm

Valmistustekniikka          

Rullamuovausteknologialla valmistettavat kylmämuovatut kuumasinkityt avoprofiilit tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja. Käyttökohteeseen tarkalleen valittu teräs ja muoto tuovat merkittäviä säästöjä ja elinkaarilaatua rakennuksiin. Jokainen säästetty painoyksikkö keventää rakenteita ja pienentää kuljetuskustannuksia. Kylmämuovatut Koolari® -profiilit ovat ce-merkittyjä tuotteita.

Särmäys on manuaalinen profiilien valmistusmenetelmä, joka on hidas ja kustannuksia lisäävä tekniikka. Suosittelemme valikon mukaisia valmiita profiileita kohteisiinne. Jos ette löydä tarvitsemaanne kokoa tai ette voi soveltaa standardituotteita jostain syystä, valmistamme tilauksesta myös muut hattulistakoot 4 m asti ja ainevahvuuksissa 0,50-2,00 mm

Käyttötarkoitus

Useita käyttötarkoituksia koolausprofiilina (julkisivut, ulko- ja sisäseinät, katot, alakatot, lattiat, tuennat, verhoukset) Tuulettuvan Koolari® -ruodeprofiilin avulla ristiinkoolaus voidaan muuttaa yksikerrosratkaisuksi. Ruodeprofiileita voidaan käyttää julkisivujen saneeraus- ja uudiskohteissa. Ekologinen ja kevyt teräsrakenne antaa hyvän alustan tuulettuville levyrappausjärjestelmille. Koolaustyö nopeutuu huomattavasti ja korroosiota ehkäisevän rungon pitkäaikaiskestävyys on markkinoiden paras.

Pituudet

Vakiopituus 3300mm mutta voidaan valmistaa kohteen vaatimusten mukaisesti määrämittaan. Pituustarkkuudet profiilissa +/- 3 mm.

Kiinnitys

Käytä hattulistojen kiinnitykseen soveltuvia kiinnikkeitä. Sisärakentamisessa käyvät useimmiten sinkityt kiinnikkeet ja ulkorakentamiseen suosittelemme ruostumattomia kiinnikkeitä. Tarkista kiinnikkeiden soveltuvuus kohteen suunnittelijan kanssa.

Hattulistaan kannattaa porata esireiät, jos kiinnittimet eivät ole poraruuveja. Rei'itetyssä Koolari® -profiilissa on kiinnityslaipoissa 7 mm kiinnitysreiät. Teräsliitoksiin soveltuvat mm. poraruuvit. Varmista, ettei ruuvi ylikierry ja tarttuu alustaansa. Tarkista levyjen kiinnitys levyvalmistajan ohjeen mukaan. HUOM: Esirei'itettyjä kiinnistysreikiä ei ole tuotteissa HTL ruode 16/70 ja HTL ruode 50/50.

Profiilien katkaisu voidaan tehdä sirkkelin teräkselle tarkoitetulla kovapalaterällä, kulmahiomakoneella tai rautasahalla.

Päittäisjatkoksissa profiilien päätyyn tulisi jättää liikuntaväli. Tämä ehkäisee mahdollisten lämpöliikkeiden aiheuttamat muutokset.

Rei´itys

Koolari ® -profiileihin on saatavilla myös tuuletusrei´itys, jolloin tuotekoodina käytetään HTL Ruode. Tuuletusreikien koot ovat Ø12 16 mm korkeassa hattuprofiilissa ja muissa Ø20 mm. Vakio rei´tysjako on k50. HTL Ruoteissa on myös esirei'itetyt kiinnitysreiät valmiina. HUOM: Esirei'itettyjä kiinnistysreikiä ei ole tuotteissa HTL ruode 16/70 ja HTL ruode 50/50.

Ääneneristävyys

Rakenteen ääneneristävyys tulee tarkastella tapauskohtaisesti.

Palo

Hattulistat eivät osallistu paloon palotilanteessa, eivätkä ylläpidä paloa ja niistä ei tipu palavia aineita. Palokäyttäytyminen luokitellaan A1 luokkaan. Profiileilla voidaan hidastaa ja ehkäistä palon etenemistä esim. tuuletusvälissä. Tuuletetuissa julkisivuissa käytettävän paloprofiilin tuotekoodina käytetään HTL Palo / HTLP.

Pakkaus

Trukkinippu (esim. 200kpl), muovivannekiinnitys molemmista päistä, ei suojamuovia

Varastointi

Sallittu ulkovarastointi, niput nostetaan maasta erilleen parrujen päälle. Nippujen väliin laitetaan rimat ja niput kallistetaan mielellään, niin että sadevesi valuu pinnoilta pois.

Kierrätys

100% kierrätettävä materiaali. Tarvittaessa jokainen profiili voidaan irrottaa ja käyttää uudestaan. Teräsrunko voidaan kierrättää rakennuksen käyttöajan päätyttyä.

Tuulettuva hattulistaruode

Valitse korkeus, runko ja vapaa-aukko.

Tuulettuva hattulistaruode

ESITTEET

Profile-esite PDF

Case-esite Koolari Jätkäsaari Victoria-kortteli PDF

Kaikki Aulis Lundell Oy:n esitteet löydät täältä.

OHJEET

Koolari-tuoteperheen suunnitteluohje PDF

RAKENNEDETALJIT

Tuulettuva seinärakenne PDF

Tuulettuva seinärakenne DWG


EPD-ympäristöseloste

EPD Koolari

Ohjeet verkkokauppatilaukseen

Verkkokaupassamme asioit helposti ja turvallisesti. Ohjeet verkkokauppatilaamiseen täältä.

Tilaa uutiskirjeemme, niin kuulet ensimmäisten joukossa Liunen tuoteuutuuksista, tarjouksista ja tapahtumista.